El SIAD de l’Urgell atén 45 dones víctimes de violència de gènere durant el 2021

13/02/2022

El servei ha ofert assessorament psicològic i legal a 76 dones

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Urgell ha atès durant el 2021 un total de 45 dones víctimes de violència de gènere, física o psicològica, així com d’agressions sexuals o assetjaments laborals. Es tracta de gairebé el doble de les dones ateses el 2020, quan van ser 24. Així mateix, el SIAD de l'Urgell ha ofert assessorament psicològic i legal a 76 dones durant el 2021, 25 més que l’any passat.

El SIAD és un servei gratuït d’informació, orientació i assessorament en els àmbits laboral, social, personal i familiar que està adreçat a les dones i que ofereix el consell comarcal.

Durant el 2021 a l’Urgell ha atès 153 consultes d’ens locals i associacions de dones sobre temes relacionats amb formació i ajuts, ha dut a terme sessions grupals per a 7 dones usuàries del servei que han patit violències masclistes, ha format 35 docents mitjançant un taller de Coeducació, classes socials i aprenentatge i ha organitzat diferents actuacions per conscienciar sobre les violències masclistes i els micromasclismes així com per fomentar l’empoderament de la dona i la igualtat de gènere entre la població. També ha repartit lones amb el lema ‘Prou!’ a 30 centres educatius.

A més, ha dut a terme tallers formatius entre 914 alumnes de 3r i 4t d’ESO d’instituts de l’Urgell, ha col·laborat amb el SISI Urgell en l’organització de sis sessions de contes per a la igualtat de gènere a Agramunt, la Fuliola i Bellpuig i ha participat en la redacció del projecte per a l’establiment del servei Urgell Lila juntament amb l’àrea de Joventut.

Finalment, ha promogut un estudi de noms de vies i espais públics de la comarca amb l’objectiu d’incrementar els noms femenins. En total, ha comptabilitzat 985 carres i vies, dels quals 62 porten noms de personatges femenins, i 50 equipaments, 9 amb noms  de dona.

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Consell Comarcal de l'Urgell