El pintor Magí Puig exposa a 'casa'

08/02/2024

Mostra més d’una trentena d’olis al Museu Tàrrega Urgell

El Museu Tàrrega Urgell ha inaugurat avui una nova exposició del pintor lleidatà Magí Puig (Palou, 1966). La mostra, que du per títol Espiral, aplega 32 pintures a l'oli, algunes de gran format, i 4 litografies. Les obres, realitzades en el decurs dels darrers dos anys, plasmen paisatges de l’Urgell, escenes urbanes de Barcelona, arquitectura tradicional del Marroc i vistes de platja, una de les constants temàtiques de l’autor.

Espiral és la segona exposició individual de Magí Puig al Museu Tàrrega Urgell i arriba una dècada després d’’Itinera, un recorregut per la seva trajectòria pictòrica que va aconseguir un gran èxit de crítica i públic.

Ara, amb Espiral, l’artista reflexiona sobre “com el paisatge ens interpel·la i com aquesta mirada condiciona la manera d'apropar-s'hi a través del llenguatge pictòric”, explica. I afegeix: “El nom d’Espiral fa referència a com entenc el procés creatiu, ja que vaig donant voltes tossudament al voltant d'un punt avançant molt a poc a poc”.

L’artista segarrenc establert a Tàrrega aborda totes aquestes temàtiques amb el seu segell personal, en què destaquen la llum, el color i la relació entre l’espai i el cos humà.

En el decurs de l’acte inaugural, l’alcaldessa, Alba Pijuan, ha definit l’obra de Magí Puig com a “espectacular” pel seu tractament del color, “que oscil·la entre els ocres del paisatge del Marroc fins als tons més freds de les vistes de Barcelona sense deixar de banda la seva visió personal del nostre territori més proper”.

L’alcaldessa ha destacat la projecció internacional que guanya l’obra de Magí Puig (“és un dels nostres artistes actuals més reconeguts”, ha dit) i ha assenyalat que aquesta és una de les exposicions més rellevants del museu targarí durant el present any 2024.

Espiral també exhibeix una desena de llibres editats arreu del món que utilitzen obra de l’autor per il·lustrar les seves portades. Són publicacions de poesia, ficció i assaig escrites en català, castellà, francès, italià o fins i tot en coreà.

L’exposició romandrà oberta fins al 31 de març. A més, el dissabte 17 de febrer, a les 12 del migdia, s’oferirà una visita guiada a càrrec del pintor juntament amb un concert de blues a càrrec del músic targarí Edu Escaño. Magí Puig ha exposat fins ara a Barcelona, Madrid, París, Londres o Nova York entre altres capitals de l’art.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)