El petit comerç se suma al Gran Recapte d’Aliments, que manté els donatius virtuals

17/11/2021

El Magatzem d'Aliments Solidaris de Tàrrega atén la meitat de famílies que fa un any i mig

El Gran Recapte d’Aliments, que es durà a terme entre el 19 i el 27 de novembre, tornarà a ser virtual i comptarà amb la participació del petit comerç, tot i que els dies 19 i 20 de novembre els voluntaris estaran als supermercats per dinamitzar els donatius. 

Així, tal com ja va passar l'any passat, se substituiran les habituals caixes de cartró per recaptar aliments a les entrades dels supermercats, per donacions virtuals de diners a les caixes dels establiments o bé a través del web del Banc dels Aliments (https://www.granrecapte.com/), on es podran fer les aportacions. A més, es manté el canal de pagament Bizum que, amb el codi 33596, pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli. Es podran fer donatius en línia a la web fins a l’11 de desembre.

La gran novetat d’enguany és la incorporació del petit comerç a la xarxa de punts de donació d’aliments. A més, s’ha creat una app que permet digitalitzar tot el procés de donació i permet, en només tres clics, fer una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Aquestes donacions queden enregistrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat.

Un cop finalitzada la campanya, amb els fons recollits s’adquiriran i distribuiran aliments bàsics, com ara llet, oli, llegums o conserves.

Malgrat que no hi haurà punts de recollida d’aliments als supermercats, sí que hi haurà voluntaris els dies 19 i 20, tot i que la seva finalitat serà la d’informar els clients dels establiments de com poden fer les seves donacions, ja sigui comprant bons d’entre 1 i 50 euros, o bé fent aportacions per la quantitat que vulguin directament a la caixa dels supermercats. En total, es necessiten prop de 1.000 voluntaris que estaran repartits en supermercats i mercats, tot i que els inscrits, fins ara, no superen els 500. Per registrar-se com a voluntari es pot fer al web https://granrecapte.bancalimentslleida.cat/gran-recapte-2021.

 

El MAS de Tàrrega atén la meitat de famílies que fa un any i mig 

El Magatzem d’Aliments Solidaris (MAS) de Tàrrega, servei municipal gestionat amb Creu Roja, atén actualment un total de 70 famílies (170 persones), la meitat menys de les que atenia el mes de maig de l'any passat. Així, dos mesos després d'esclatar la pandèmia de la Covid, el MAS atenia 137 famílies (373 persones). 

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Diputació de Lleida