El Molí d’Espígol, una petita joia de la cultura ibèrica

03/10/2022

Es tracta d'uns dels jaciments més importants de la plana de Lleida

El Molí d'Espígol obre les portes de la seva ciutat Ibèrica amb visites guiades i diferents activitats dedicades per a tota la família. Es tracta d'una iniciativa per part de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultual que té com a objectiu donar a conèixer un dels jaciments més importants de la plana de Lleida.

Els carrers de la Ciutat Ibèrica del Molí d'Espígol es tornen a omplir de gent. Aquesta, vegada, però, de curiosos que han aprofitat les visites guiades per part de l'Agència Catalana del Patrimoni per conèixer, una mica més, aquesta ciutat ubicada a l'Urgell.

Quan es parla de la Ciutat Ibèrica del Molí d’Espígol es fa referència a un dels jaciments més importants de la plana de Lleida. Es tracta d’un indret, amb secrets encara per descobrir, que a poc a poc amb les noves tecnologies van sortint a la llum i, d’altres, que van més enllà dels murs de la ciutat. 

Amb activitats per tota la família, petits i grans han conegut la història d'aquest indret, les seves curiositats i els racons més significatius. D'un jaciment, que tenen pràcticament al costat de casa i que destaca sobretot, per la monumentalitat de les seves defenses i l'organització urbana octogonal.

Julen Andres Carralero