El 'Grup Aba' i 'Ponent Coopera' celebren aquest divendres la 3a edició de la Jornada Llavors de Futur

23/10/2019

L'acte comptarà amb la presència amb la participació del jove ecologista alemany Felix Finkbeiner, fundador de 'Plant for the planet'

El Teatre Ateneu de Tàrrega acollirà aquest divendres 25 d'octubre a 400 joves de 4rt d'ESO, batxillerat i cicles formatius dels instituts de Tàrrega a la 3a Jornada Llavors de Futur d'Emprenedoria Social Jove. L'objectiu del projecte és promoure l'emprenedoria a partir de conèixer experiències d'altres joves que han portat a terme idees transformadores en el seu entorn. 

La sorpresa d'aquest any és la presència de Felix Finkbeiner, ecologista alemany i fundador de l'organització internacional en defensa del medi ambient 'Plant for the Planet'. Coincidint amb la seva visita, l’empresa Borges realitzarà una plantada d’arbres fruiters a la finca Mas de Colom, donant així el tret de sortida al Pla d’Acció de la Biodiversitat que es durà a terme a la finca.

La segona experiència que es presentarà a la jornada és la d'Ignasi Eiriz, fundador i SEO de la plataforma i App de roba sostenible 'Ethical Time'; i en tercer i últim lloc es presentarà una de les idees finalistes al concurs internacional 'Green for the city' celebrat aquest mateix octubre a Barcelona.

Finalment, la Jornada també acollirà el lliurament de premis del Concurs d'idees Emprenedores.

Sobre 'Borges International Group'
'Borges International Group' és la companyia líder mundial en el mercat global de l’alimentació saludable que disposa de tres línies de negoci, liderades per les seves filials 'Borges Agricultural & Industrial Nuts', 'Borges Agricultural & Industrial Edible Oilsi Borges Branded Foods'. Fundada a finals del segle XIX, en concret el 1896, quan la família Pont Creus va engegar un petit negoci familiar de compravenda d’olives i ametlles, el Grup ja suma més d’un miler de treballadors al món i opera 11 plantes industrials en cinc països i 15 oficines comercials en deu. Comercialitza els seus productes en 116 països dels cinc continents. La recerca constant de l’excel·lència en totes les àrees distingeix 'Borges International Group' i la converteix en ambaixadora de la cuina i l’estil de vida mediterranis.

Sobre el 'Grup Alba'
El 'Grup Alba' està format per diferents entitats d'iniciativa social i ofereix una atenció integral i acompanyament a totes aquelles persones amb qualsevol tipus de discapacitat, col·lectius de joves i infants, gent gran així com altres col·lectius en risc d'exclusió, partint de les seves necessitats, els seus interessos i els de les seves famílies; amb la finalitat d'aconseguir el seu màxim desenvolupament humà, la millora de la qualitat de vida i la inclusió dins la societat. L'emprenedoria social i la innovació és un dels valors que comparteixen les entitats del grup. Alba incideix principalment a les comarques de l'Urgell, la Segarra i el Pallars Jussà generant un impacte anual de gairebé 3.000 persones fent ús d'algun dels seus serveis. 

Sobre 'Llavors de Futur'
'Llavors de Futur' és un projecte impulsat pel 'Grup Alba' i 'Ponent Coopera', en col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega i diferents entitats socials de la població, per reconèixer la figura de Mossèn Josep Garriga, rector de la Parròquia de Tàrrega durant 37 anys i impulsor de nombroses iniciatives socials que treballen per a les persones amb més dificultats.

'Llavors de Futur' neix dels valors que va promoure i que alhora comparteixen moltes de les entitats que va ajudar a impulsar: el compromís social amb les persones i el territori; emprenedoria i innovació; responsabilitat; justícia social i solidaritat, entre altres.
Infolleida