Dos veïns de l’Urgell, escollits a ‘El llop’ de TV3 per fer ‘Terra Baixa’

12/02/2022

Són Marc Andreu i Alba Segarra que es posaran a la pell de Josep i de Nanda

Dos veïns de l’Urgell han estat escollits en el programa televisiu ‘El llop’ de TV3, conduït per l’actor Àngel Llàcer, per representar l’obra Terra baixa. Es tracta del targarí Marc Andreu i la fuliolenca Alba Segarra que es posaran a la pell de Josep i de Nanda, respectivament. Aquests veïns de l’Urgell seran dos dels 11 integrants de la companyia que representarà la tradicional obra d’Àngel Guimerà.

Val a dir que el guanyador del paper de Josep va ser Robert Batllosera però va acabar renunciant i Marc Andreu ocuparà el seu lloc. 

De les 1.500 persones que es van presentar al càsting en primera instància, se’n van seleccionar 250. Al procés de càsting, la xifra es va reduir fins als 33, i en la fase de laboratori es va fer la tria final dels 11 actors amateurs que representaran l’obra.

‘El llop’ consta de vuit capítols. En els dos primers es van conèixer les 250 persones que van superar la primera fase del càsting que es va fer en quatre ciutats de Catalunya: Cervera, Valls, Manresa i Olot. D’aquest procés en van sortir una primera selecció de 33 actors que van passar al Laboratori Teatre (tres finalistes de cada personatge). Els capítols tres i quatre van mostrar la convivència dels actors en unes jornades de treball i convivència i es van escollir els 11 actors.

Als capítols cinc, sis i set, està previst que la companyia ja completa visqui vuit setmanes d’assajos al teatre Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, mentre que el capítol vuitè serà l’estrena de l’obra.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)