Bellpuig vol recuperar la màxima esplendor del seguici popular aquesta festa major

16/08/2023

Ja fa uns anys que el municipi no pot treure a ballar totes les figures populars per la manca de persones portadores. Ara es fa una crida per buscar nous col·laboradors

Els capgrossos, gegants i cavallets de Bellpuig lluiran un aspecte renovat la propera festa major, que se celebra del 14 al 17 de setembre. L'ajuntament ha decidit tirar endavant la renovació del bestiari festiu, el vestuari i les danses, amb l'objectiu d'involucrar a la ciutadania. Ja fa uns anys que el municipi no pot treure a ballar totes les figures populars per la manca de persones portadores. Ara es fa una crida per buscar nous col·laboradors.

Els tres porquets de Bellpuig són els primers a passar pel taller d'en Carles. Se sotmeten a un procés de fibra i pintura amb l'objectiu de reparar les figures i alleugerir-ne el pes, per tal que siguin més fàcils de portar.

La restauració del bestiari festiu de Bellpuig es duu a terme amb l'objectiu de recuperar la màxima esplendor del seguici popular, que compta amb una vintena de figures i des de fa uns anys, la desfilada s'ha vist afectada per la manca de persones portadores.

Es preveu que de cara a la festa major del setembre, els gegants, capgrossos i cavallets de Bellpuig tornin a omplir els carrers i les places per mantenir viva la cultura popular del poble.

Noèlia Burgos Domínguez