Anglesola reviurà la tradicional festa dels Tres Tombs després de dos anys d’absència

01/04/2022

Al municipi, ja es respira una il·lusió renovada i s’espera amb inquietud l’arribada de les cavalleries, que un any més tornaran a recórrer els carrers i les places

La festa dels Tres Tombs d’Anglesola recuperarà la completa normalitat aquest cap de setmana. Tot i que els dos darrers anys el certamen es va haver de cancel·lar per l’emergència pandèmica, els veïns i veïnes n’han anant mantenint l’esperit. El primer any de confinament va ser amb vídeos de desfilades virtuals des de casa i el 2021, ja ho tenien tot a punt quan es va registrar un augment de casos positius de Covid-19 al Segrià. Ara, sembla que la festa torna a ser una realitat. Al municipi, ja es respira una il·lusió renovada i s’espera amb inquietud l’arribada de les cavalleries, que un any més tornaran a recórrer els carrers i les places. 

La tradicional festa dels Tres Tombs tornarà a Anglesola aquest cap de setmana després de dos anys d’absència per la pandèmia. La festa organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat d’Anglesola arriba a la seva 39a edició i comptarà amb una setantena de carruatges. Com a novetat, sortirà a la desfilada el carro garbé, el més gran de Catalunya amb més de set metres de llargada i que estarà estirat per 10 animals.

Des de la junta, s’han manifestat les ganes de recuperar l’esplendor de la festa, que comptarà també amb diverses activitats associades i un nou recorregut pels carros.

Els Tres Tombs d’Anglesola és una de les festes més emblemàtiques i amb més tradició de l’Urgell, i és que any rere any s’apleguen a Anglesola milers de persones d’arreu de Catalunya.

Noèlia Burgos Domínguez